Conics Team Day Out 2021

Conics Team Day Out 2021

Een Team Day Out. Een Team-dag. Lees: een dagje in het ongewisse voor de deelnemers, en 2 medewerkers die de boel organiseren én strikt geheimhouden.

Elk jaar weer groeit de twijfel in de aanloop naar die Team Day Out. Wat gaan ze ons nu weer voorschotelen? Worden we vuil, kletsnat? Blijven we in de streek of trekken we eropuit? Is er spierkracht nodig of eerder brainpower? De voorbije edities lag de nadruk op hoogte (muurklimmen) en diepte (duiken), dus vragen we ons af wat er ons dit jaar te wachten staat. De gokjes vliegen in de whatsapp-groep over en weer, en de vele GIF’jes verraden zowel het plezier als de nervositeit.

En dan is het zover. We trekken met de hele groep naar Poperinge en krijgen er een spoedcursus Offroad E-steppen met GPS. De batterijen zijn volgeladen, de GPS is afgesteld. Het enige wat we moeten doen is gas stroom geven, maar al snel blijkt dat er meer nodig is dan een druk op de versnellingshendel. Stuurmanskunst en evenwicht zijn minstens even belangrijk! De maïsvelden schieten langs ons voorbij, de modder spat op en een enkeling duikt het decor in. Na een 30-tal kilometer op verharde én onverharde stroken bereiken we de meet en snakken we naar een hapje.

Na de lunch is de brainpower aan de macht. We worden opgesloten in een escape room, en elk teamlid vervult zijn rol. De denkers denken, de zoekers zoeken, en een enkeling rekent sommen uit op een bord. Het uur tijd dat we krijgen hebben we niet eens nodig: we ontsnappen uit de ruimte na een staaltje teamwerk in iets minder dan 49 minuten. Escape Mission accomplished, maar nog niet team day accomplished…

De snelheid van de E-mountainstep (of hoe noem je zo’n ding) verbleekt bij de volgende challenge: we worden uitgedaagd om te laten zien hoezeer we van snelheid houden op het Poperingse kartcircuit. Na een kwalificatiesessie worden de startplaatsen op de grid uitgedeeld en gaat de race van start. We focussen op gas geven, tijdig remmen en insturen. De één schuwt de risico’s niet en scheurt langs de bandenmuur, de ander haalt tijdig de voet van het gaspedaal en laat de racer door. En een enkeling gaat op de rem staan om nog maar eens een duelletje uit te vechten met z’n achterligger…

We vinden stilaan de rust terug bij het avondmaal en na talloze kleurrijke tafelverhalen kunnen we besluiten dat het een geslaagde dag was. Dankjewel aan de organisatie, dankjewel aan de deelnemers, dankjewel aan het volledige Conics-team!

Uw bedrijf efficiënter en rendabeler maken? Conics slaat de brug tussen business en software. Contacteer ons!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.