Close

Vitra

Vitra Visualiseert productiegegevens en optimaliseert
het printproces met Printspector

Vitra NV (Vitrapack), specialist in verpakkingsdrukwerk, gebruikt een gebruiksvriendelijke en toekomstvaste oplossing om het helio- en flexodrukproces alsook de geoptimaliseerde productieprestaties op de werkvloer in kaart te brengen.

“Dankzij Printspector hebben we de volledige controle over het volledige printproces van ons bedrijf, wat op zijn beurt de insteltijden heeft verkort, het productietempo heeft verhoogd, de uitvaltijd heeft verminderd en ons in staat stelt alle printgerelateerde gegevens statistisch te verwerken”, zegt CEO Jan Laeremans.

Over de klant

Vitrapack helpt en ondersteunt bedrijven al meer dan 85 jaar in elke fase van hun verpakkingsdrukwerk. Dit gaat van preproductie (vb. prepress, kleurbeheer, workflowbeheer, mock-ups) over productie (printen, afwerking en output) tot postproductie (o.a. kwaliteitsproeven, logistieke ondersteuning, voorraadbeheer…). Zo levert Vitrapack een totaaloplossing, waardoor haar klanten zich kunnen focussen op hun core business. Vitrapack maakt deel uit van de KOROZO Group en werkt voor al haar prepressactiviteiten samen met RASK.

Jan Laeremans: “De activiteiten van onze klanten zijn veelomvattend. Belangrijke gegevens zoals kleurconsistentie en de algehele kwaliteit van drukwerk zijn van invloed op het succes van het bedrijf. Om de nauwkeurigheid te vergroten en de efficiëntie op te krikken, voelden we de behoefte om alle intern en extern verzamelde gegevens duidelijk te consolideren op één centraal platform. We gingen op zoek naar een geautomatiseerde oplossing die eenvoudig te integreren was met onze ERP en andere softwaresystemen.”

Meer controle over het gehele productieproces

Jan en zijn team gingen op zoek naar een gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige oplossing om al die cruciale informatie te verzamelen.

“Samen met onze partner Co-ëfficiënt dachten we dat Printspector perfect bij ons zou passen. Printspector is een SAAS-oplossing die aansluit op onze productievloer en alle essentiële gegevens en parameters die van invloed zijn op het printproces in kaart brengt. Omdat het gegevens door onze hele organisatie oppikt, geeft het ons de inzichten die we nodig hebben om onze operationele efficiëntie te optimaliseren. Insteltijden zijn korter, de productie is sneller geworden en we hebben minder downtime te verwerken. Kortom, we kunnen direct kosten besparen.

Bovendien hebben we meer controle over de kleurconsistentie en kunnen we eventuele verschillen en problemen sneller detecteren en monitoren. Dit leidt tot een superieure printkwaliteit voor onze klanten. Een bijkomend voordeel van Printspector is dat het een cloudgebaseerde oplossing is. Dit betekent dat het platform overal en altijd te raadplegen is, over verschillende productielocaties en locaties heen met behulp van verschillende meegeleverde software.

Printspector integreert alle informatie in één overzichtelijk en overzichtelijk dashboard. En alles kan eenvoudig worden gecommuniceerd naar zowel klanten als leveranciers.”


“Insteltijden zijn korter, de productie is sneller geworden en we hebben minder downtime te verwerken. Kortom, we kunnen direct kosten besparen.

In continu streven naar superieure kwaliteit

“De feedback van onze medewerkers is positief; ze zijn blij met de manier waarop Printspector hun manier van werken heeft verbeterd. De nieuwe oplossing heeft niet alleen de samenwerking op de werkvloer en tussen de verschillende afdelingen, maar ook met klanten en leveranciers verbeterd. Het geeft ons de nodige inzichten om ons eigen proces dag na dag te optimaliseren.

We hebben nu een gestandaardiseerde manier van werken waar iedereen zich prettig bij voelt. Bovendien denken de mensen van Conics met ons mee. Ze staan ​​in nauw contact met tal van specialisten in de grafische industrie en streven ernaar om de oplossing voortdurend te verbeteren, waar we de vruchten van plukken, want het stelt ons in staat om de kwaliteit van onze drukprocessen voortdurend te verbeteren, tot grote vreugde van onze klanten.”