Drukwerk van topkwaliteit met het Anilox Follow-up System (AFS)

Drukwerk van topkwaliteit met het Anilox Follow-up System (AFS)

AFS is een gebruiksvriendelijke en future-proof softwaretool om de kwaliteit van de aniloxen in drukkerijen op te volgen. Het Anilox Follow-up System geeft aan wanneer de cilinders gereinigd of op een andere manier aangepast/bijgestuurd moeten worden. Het resultaat: drukwerk van topkwaliteit en minder downtime van de drukpersen.

Alle gegevens in één overzichtelijke tool

Een anilox is een cilinder of sleeve (rasterwals genaamd), doorgaans gemaakt van staal of aluminium, die inkt overdraagt aan de flexo-drukplaat of cliché. Voor een optimaal drukresultaat moet de overdracht van de inkt perfect kunnen gebeuren. Daarom is het belangrijk dat de anilox zuiver en schoon is.  Inktresten en vervuilingen in de anilox kunnen bovendien storingen en uitval veroorzaken in de drukpers. Veel drukkerijen doen metingen op hun aniloxen maar weten niet hoe ze de resultaten correct moeten interpreteren.

AFS biedt dé oplossing voor drukkerijen: het systeem geeft aan wanneer de anilox toe is aan een onderhoudsbeurt of vervanging. AFS is een samenwerkingstool die gebruikt wordt door drukkers, leveranciers en onderhoudsbedrijven. Alle gegevens over de anilox worden overzichtelijk samengebracht op één (online) plaats. Gedaan met versnipperde gegevens, want dankzij AFS is alles beschikbaar met slechts enkele muisklikken. Parameters zoals kwaliteit, beschadiging en overdrachtvolume worden geanalyseerd en er wordt aangegeven wanneer er acties nodig zijn, bijvoorbeeld reiniging of herwerking van de anilox.

Door de anilox goed te onderhouden, verbetert de drukkwaliteit aanzienlijk, en kan de drukker z’n productieproces standaardiseren waardoor er minder kans ontstaat op downtime van de drukpers en een duidelijk betere en stabielere drukkwaliteit bekomen wordt.

Gebruiksvriendelijke SAAS-oplossing

 Doordat AFS een SAAS-oplossing is (Software as a Service), kunnen verschillende productiesites met elkaar samenwerken zonder dat de privacy en veiligheid van gegevens in het gedrang komen (conform GDPR-wetgeving). AFS is een zeer transparante oplossing waarbij men betaalt per gebruiker en per cilinder. Bovendien is het systeem eenvoudig schaalbaar zonder grote kosten, bijvoorbeeld wanneer de drukkerij uitbreidt of groeit.

AFS werd ontwikkeld in samenwerking met DewaFlexo (www.dewaflexo.com), een Franse-Belgische specialist in de printing industry. Ze deden een beroep op Conics door onze ervaring in software-oplossingen voor de grafische sector.

Interesse in een gebruiksvriendelijke en toekomstgerichte softwaretool om de kwaliteit van uw drukwerken te optimaliseren? Vraag vrijblijvend meer info aan over het Anilox Follow-up System.

Uw bedrijf efficiënter en rendabeler maken? Conics slaat de brug tussen business en software. Contacteer ons!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.