Crea Print Group

Sinds de implementatie van workflow-software in september 2018 bij Crea Printing in Roeselare is de verwerkingssnelheid van de prepressafdeling exponentieel gestegen.

Crea Printing is klaar voor de toekomst dankzij gebruiksvriendelijke software van Conics

Sinds de implementatie van workflow-software in september 2018 bij Crea Printing in Roeselare is de verwerkingssnelheid van de prepressafdeling aanzienlijk gestegen. De kans op fouten is gedaald, wat zorgt voor meer gemoedsrust bij de medewerkers. “Vroeger hadden we meerdere uren, vaak een hele dag, nodig om verschillende kapvormen op te maken en klaar te zetten voor druk. Dankzij onze nieuwe manier van werken is het nu nog een kwestie van minuten,” vertelt Crea Prepressmanager Ann Dehaemers.

Veel tijdverlies door manueel werken

Crea Printing is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het bedrukken van kunststoffen in offset-UV. Denk aan POS- en promotiemateriaal, verpakkingen, decoratie en oplossingen op maat voor klanten in binnen- en buitenland. Naast drukken biedt Crea totaaloplossingen aan de klanten, van het ontwerp van een product of verpakking tot de productie en afwerking. “Wij produceren veel labels voor de groenmarkt, bijvoorbeeld plastic plantenstekers. Vaak zijn dit meer dan 1000 verschillende labels per bestelling, met tientallen verschillende drukvormen. Vroeger gebeurde de impositie van al die labels grotendeels manueel. We waren hier vaak een volledige dag mee bezig. Dit was absoluut geen efficiënte manier van werken, zeker als er op het laatste moment nog aanpassingen moesten gebeuren. Het was duidelijk dat we niet langer zo konden blijven werken,” zegt Ann.

Ervaring in de grafische sector

Crea ging op zoek naar een softwarepartner om dit probleem aan te pakken. Al snel kwamen ze bij Conics terecht, vooral dankzij onze ervaring in de grafische sector en door eerder gerealiseerde projecten. “Op basis van een analyse van de processen en doelstellingen van ons bedrijf stelde Conics een plan van aanpak voor op basis van gebruiksvriendelijke software. Het feit dat zij Hybrid, een bestaand workflow-softwarepakket, aanvullen met maatwerk om te voldoen aan onze eisen en visie, vind ik een enorme meerwaarde,” aldus Ann.

Meer gemoedsrust, minder fouten

Voor de klanten van Crea verandert er niks: zij blijven hun bestanden aanleveren zoals vroeger. Sommigen doen dat in Excel, anderen in een XML-file, nog anderen op papier… Het grote verschil is de gemoedsrust die nu heerst op de prepressafdeling. Daarover vertelt Ann het volgende: “Alles wat vroeger manueel gebeurde en veel tijd in beslag nam, gebeurt nu automatisch. We moeten het geen tientallen keren meer controleren. Ook manuele aanpassingen, zelfs last-minute, zijn mogelijk. Dankzij de intelligente software van Conics kreeg de efficiëntie in ons bedrijf een boost en we hebben nu meer controle over onze processen en planning. Het was echt wat we nodig hadden om verder te blijven groeien. Bovendien is het een gebruiksvriendelijk systeem, waardoor alle prepressmedewerkers er vlot mee aan de slag konden.”

Kort op de bal

Ook over de samenwerking met Conics is Ann zeer tevreden. “De mensen van Conics luisteren naar onze vragen en passen indien mogelijk de oplossing aan volgens onze wensen. We hebben een vaste contactpersoon voor support en dat verloopt heel vlot. Het is prettig om samen te werken met een softwarepartner die kort op de bal speelt en open staat voor nieuwe denkpistes. Zeker voor iemand als ik, die héél veel vragen stelt en graag zelf met ideeën komt.” (lacht)

 

“Het is prettig om samen te werken met een softwarepartner die kort en snel op de bal speelt en open staat voor nieuwe denkpistes. Zeker voor iemand als ik, die héél veel vragen stelt en graag zelf met ideeën komt.”

Terug naar overzicht
Uw bedrijf efficiënter en rendabeler maken? Conics slaat de brug tussen business en software. Contacteer ons!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.