Rask

Specialist in prepress van verpakkingsdrukwerk Rask deed een beroep op de specialisten van Conics voor de implementatie van een gebruiksvriendelijke oplossing voor prepressmanagement en een klantenportaal. Met de nieuwe workflow-software werkt de prepressafdeling een pak efficiënter en kunnen klanten zelf hun drukorders aanmaken en opvolgen.

Tevreden medewerkers en verhoogde klantenservice bij verpakkingsspecialist Rask.

Rask kent de uitdagingen van KMO’s en grote bedrijven. Ze willen allemaal een sterk merk uitbouwen, snel inspelen op nieuwe mogelijkheden en ten allen tijde blijven groeien. Door te zorgen voor al hun verpakkingsdrukwerk, van ontwerp tot goed voor druk, ontzorgt Rask deze bedrijven. Zo kunnen ze zich focussen op hun core business en ontstaat er ruimte om te investeren in hun eigen groei. Bovendien blijft het visueel materiaal consistent en herkenbaar, wat bijdraagt tot een sterk en betrouwbaar merk. Het Wommelgemse bedrijf staat voor kwaliteit en snelle en efficiënte service doorheen het hele drukproces. RASK is een merk van Creavit NV, dat deel uitmaakt van de KOROZO Groep en een zusterbedrijf is van VITRApack – Vitra NV.

Nood aan geautomatiseerde en efficiëntere manier van werken

“Vroeger werkten we met verschillende ERP-softwarepakketten, waardoor informatie te veel verspreid was in het bedrijf,” vertelt Rask Operations Manager Marc Van Passen. “Het vergde veel inspanningen om  kort op de te bal spelen, het moest efficiënter. Op termijn schakelden we over naar één centraal ERP-systeem, wat een hele verbetering betekende. Maar het prepress-productieproces verliep nog steeds grotendeels manueel, met gevaar op fouten en vertragingen. Het was duidelijk dat we op zoek moesten naar een geautomatiseerde oplossing die we konden integreren met ons ERP-systeem.”

Veel ervaring in de grafische sector

Rask ging op zoek naar een goede softwarepartner om dit probleem aan te pakken. “We kwamen al snel bij Conics terecht. We kenden Frederic, Dries en hun companen al een lange tijd. Ze hebben veel ervaring in de grafische sector en hebben al heel wat mooie projecten op hun naam staan. Na een grondige analyse van de verschillende processen in ons bedrijf stelde Conics een oplossing voor die de Hybrid software (voor workflowmanagement in de verpakkingsindustrie, nvdr) waarin we al hadden geïnvesteerd perfect kon aansluiten op onze ERP om te voldoen aan onze eigen doelstellingen en behoeften.”

Tevreden medewerkers en klanten

De medewerkers van Rask voelen zich goed bij het nieuwe softwareplatform. “Alles wat vroeger manueel gebeurde, verloopt nu automatisch aan de hand van gebruiksvriendelijke software. Dit betekent een boost voor de efficiëntie en de interne werking van ons bedrijf. We hebben nu extra controle over onze processen en onze planning, wat zorgt voor veel gemoedsrust bij de medewerkers. Bovendien stelt het ons in staat om te blijven groeien. In een latere fase hebben we het softwaresysteem ontsloten naar een gebruiksvriendelijk platform voor de Rask klanten. Hier kunnen zij zelf hun drukorders aanmaken en beheren. Vroeger verliep dit allemaal per mail, zonder veel structuur of controle. In het begin moesten onze klanten zich de nieuwe manier van werken eigen maken, maar ze kunnen er allemaal snel mee overweg en ondervinden de voordelen ervan. Het prepress-productieproces verloopt sneller en efficiënter. Ook de facturatie wordt transparanter dankzij de geautomatiseerde workflow. Kortom, een forse verbetering van de klantenservice,” vertelt Marc.

Vlotte samenwerking met veel ruimte voor vragen en overleg

Marc is zeer tevreden over de samenwerking met Conics. “Ze zijn een echte softwarepartner voor ons. Ze luisteren naar onze vragen en behoeften en passen indien mogelijk de oplossing aan. We hebben een aangename relatie met veel ruimte voor overleg. Conics hanteert een bepaalde planning maar er is altijd ruimte voor aanpassingen en afwijkingen. Van in het begin van onze samenwerking weet ik dat we op dezelfde lijn zitten. Het is leuk om samen te werken op deze manier. Het voordeel van de workflowsoftware is dat we het systeem gaandeweg kunnen uitbreiden, op ons eigen tempo. Het kan mee groeien met ons bedrijf. Wij zijn klaar voor de toekomst,” besluit Marc.

Alles wat vroeger manueel gebeurde, verloopt nu automatisch aan de hand van gebruiksvriendelijke software

Terug naar overzicht
Uw bedrijf efficiënter en rendabeler maken? Conics slaat de brug tussen business en software. Contacteer ons!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.