Vitra visualiseert productiedata en optimaliseert drukproces met Printspector

Specialist in verpakkingsdrukwerk Vitra gebruikt een gebruiksvriendelijke en future-proof oplossing om het helio- en flexodrukproces in kaart te brengen en de productieperformantie op de werkvloer te optimaliseren. “Dankzij Printspector hebben we controle over het volledige drukproces in ons bedrijf. Hierdoor zijn de steltijden korter, verloopt de productie sneller en is er minder downtime,” zegt CEO Jan Laeremans.

Over de Vitrapack

Vitrapack helpt en ondersteunt al meer dan 85 jaar bedrijven in elke fase van hun verpakkingsdrukwerk. Dit gaat van preproductie (bv. prepress, color management, workflow management, mock-ups) over productie (drukwerk, afwerking en output) tot post-productie (bv. logistieke ondersteuning, stockbeheer). Op die manier biedt Vitrapack een totaaloplossing en kunnen de klanten zich focussen op de kern van hun bedrijf. Vitrapack maakt deel uit van de KOROZO Group en werkt samen met Rask voor al zijn prepressactiviteiten.

Efficiënt werken op één centraal platform

Jan Laeremans: “De activiteiten voor onze klanten zijn veelomvattend. Belangrijke gegevens zoals kleurconsistentie en de steltijd van een drukwerk hebben een invloed op het succes van het bedrijf. Die informatie zat vroeger grotendeels verspreid in het bedrijf. Om nauwkeuriger en efficiënter te kunnen werken, voelden we de nood om alle data overzichtelijk samen te brengen op één centraal platform. We gingen op zoek naar een geautomatiseerde oplossing die we vlot konden integreren met ons ERP en andere softwaresystemen.”

Meer controle over het volledige productieproces

Jan en de zijnen gingen op zoek naar een gebruiksvriendelijke en toekomstgerichte oplossing om al deze cruciale informatie samen te brengen. “Samen met onze partner Co-Efficiënt kwamen we bij “Printspector” terecht als ideale oplossing voor onze noden. Printspector is een SAAS-oplossing die connecteert met onze productievloer en alle belangrijke gegevens en parameters in kaart brengt die het drukproces beïnvloeden. Doordat de data uit onze volledige organisatie opgepikt worden, brengt het ons de nodige inzichten om onze operationele efficiëntie te optimaliseren. De steltijden worden korter, de productie verloopt sneller en er is minder downtime. We besparen dus rechtstreeks kosten. Bovendien hebben we meer controle over de kleurconsistentie of kunnen we afwijkingen en fouten sneller opsporen en monitoren. Dit leidt tot een hogere drukkwaliteit voor onze klanten. Een bijkomend voordeel van Printspector is dat het een cloud-based oplossing is. Hierdoor kan het platform overal en altijd geraadpleegd worden, zelfs over productiesites en locaties heen die verschillende software gebruiken. Printspector integreert alle gegevens tot één globaal en overzichtelijk dashboard. Alles kan makkelijk gecommuniceerd worden naar klanten en leveranciers toe.”

Continu streven naar hogere kwaliteit

“Van onze medewerkers hoor ik veel positieve feedback, ze zijn tevreden met de verbeterde manier van werken die Printspector hen biedt. De nieuwe oplossing verbetert niet alleen de samenwerking op de werkvloer en tussen de afdelingen maar ook met klanten en leveranciers. Het geeft ons de nodige inzichten om ons eigen proces elke dag opnieuw te optimaliseren. Nu is er een gestandaardiseerde manier van werken waar iedereen zich goed bij voelt. De mensen van Printspector denken bovendien met ons mee. Ze hebben nauwe contacten met tal van specialisten in de drukindustrie en streven naar een continue verbetering van de oplossing. Daar plukken wij de vruchten van: het stelt ons in staat om de kwaliteit van onze drukprocessen te blijven verhogen, met zeer tevreden klanten als gevolg.”

 

Uw bedrijf efficiënter en rendabeler maken? Conics slaat de brug tussen business en software. Contacteer ons!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.